Hogyan hőszigeteljek

Változtak a hőszigetelési előírások! Érdemes számolni vele!

Január 1-jétől az eddigieknél sokkal szigorúbban kell szigetelnünk az uniós vagy központi forrásból épített, illetve felújított köz- és lakóépületeket. Ennek oka, hogy változik az épületek egyes szerkezeti elemeinek megengedett hőátbocsátására vonatkozó határértéke, az úgynevezett „U érték”.

Az alulról hülő födém hőszigetelésének műszaki megoldásai

Mit javasol a hőszigetelés szakértője, a Knauf Insulation Kft., ha minőségi, korszerű hőszigetelést szeretne alkalmazni alulról hülő födém esetén? Olvasd el a szakembereink által javasolt műszaki megoldásokat!

A padlásfödém hőszigetelésének műszaki megoldásai

Hogyan készítsünk korszerű padlásfödém hőszigetelést?
Olvasd el milyen rétegrendet és tippeket javasolnak a Knauf Insulation Kft.
szakemberei a padlásfödém hőszigetelése esetén!

A magastető hőszigetelésének műszaki megoldásai

Hogyan készítsük el magastetőnk időtálló hőszigetelését?
Olvasd el milyen rétegrendet és tippeket javasolnak a Knauf Insulation Kft.
szakemberei a magastető hőszigetelése esetén!

Homlokzati hőszigetelések műszaki megoldásai

Hogyan készítsük el házunk korszerű homlokzati hőszigetelését?
Olvasd el milyen rétegrendet és tippeket javasolnak a Knauf Insulation Kft.
szakemberei homlokzati hőszigetelés esetén!

Nyáron háromszor hasznosabb a hőszigetelés

Kevés ingatlantulajdonos tudja, hogy otthona hőmérsékletének 1 fokkal való csökkentése háromszor több energiát emészt fel, mint 1 fokkal való felfűtése. Tájékozatlanságunknak természetesen megfizetjük az árát! Egy átlagos teljesítményű klímaberendezés ugyanis havonta kb. 250 kWh-val növeli meg az áramfogyasztást, ami pedig mintegy 8-10 ezer forinttal terheli meg villanyszámlánkat.

Minta a falon, avagy a tettes nincs egyedül

Miss M., a krimikből ismert híres vénkisasszony is jól ismeri a hőszigetelt és a hőszigeteletlen épület közötti különbséget. Az otthonául szolgáló csendes falucskában vannak olyan házak, amelyek már korszerű falazattal épültek és vannak olyanok, mint például az övé, amelyre utólag került fel a hőszigetelés. Amikor egy újabb rejtély kibogozásával foglalkozott, akkor döbbent rá, hogy még mennyi mindent nem tudott a hőszigetelés fontosságáról.

Szakértelemmel hatékonyabb

A Knauf Insulation megbízásából elvégzett, 630, magánvásárló, többségükben felújítást végző vagy tervező véleményét összefoglaló felmérés azt mutatta, hogy ingatlantulajdonosok több mint kétharmada nem, vagy helytelenül ismeri a szigetelőanyagok legfontosabb energiahatékonysági jellemzőit, ennek ellenére mégsem veszi igénybe szakemberek – építészek, tervező szakemberek – segítségét.

3 hiba, amit hőszigeteléskor ne kövessünk el

Energiafaló házunkat „ránevelni” pénztárcánk és a drága energia „tiszteletére” nem sorolható a hóközi egyszeri kiadások kategóriájába. Legyünk őszinték: a legtöbben egy ideig spórolnak azért, hogy otthonuk tervezett korszerű hőszigetelése elkészüljön. Egyszeri jelentős beruházásról van szó, amellyel azonban számos fontos családi célt valósíthatunk meg. Többek között azért, mert több marad a zsebünkben – már az első hónapban.

A hőszigetelés nem csak a pénztárcánknak tesz jót.

A szigetelés okai tegnap és ma, avagy a körülmények nem kedveznek a negyedik dimenziónak

Nagy meglepetés volt a hetvenes évek közepén, amikor egyszerre csak begyűrűzött Magyarországra is az olajárrobbanás. Ennek akkoriban is hatása volt a termékekre és gyártóikra, a szabványokra és az ellenőrző szervekre, az építtetőkre és az építészekre. De korántsem akkora, mint az elmúlt években lezajlott és jelenleg is folyamatban lévő, húsba vágó, pénztárcát szaggató változásoknak.

Magastető szigetelés

Oldalak

.